Koeiendans 2014 - Ruurhoeve

<br />        
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Koeiendans 2014

Melkveehouderij

De koeien vieren de lente
Elk voorjaar belooft zonnige, warme uren en nieuw leven. Wie wordt daar niet blij van? Ook op de boerderij ruiken de koeien het voorjaar. Na de stal voelen Bertha 3 en Klaartje 2 dat de vrijheid van een verse groene wei voor de staldeur staat te trappelen. Dat wordt een carnaval voor koeien. Een koe in de wei maakt gekke sprongen. Frisse lucht, vers gras onder je hoeven en meer ruimte rondom dan je gewend was. Dan ga je uit je koeiendak

Kijk, de koeien dansen!
Help de boer en zijn familie om 60 dansende dames in toom te houden. In hun enthousiasme willen koeien soms door het lint gaan. Zwaaiend met de armen kun je de grens aangeven en gelijk genieten van zoveel beestachtige opwinding. Maak er een feestdag van op de boerderij en verbaas je hoe ontroerend mooi koeien kunnen dansen.

Kom kijken en genieten van weidevogels
Weidevogels horen bij Nederland als tulpen, molens en koeien in de wei. Maar welke vogel loopt daar en hoe zien hun jongen eruit. Weidevogel vereniging zuidoost Brabant geeft u deze dag de gelegenheid, onder leiding van ervaren vogelaars, om te genieten van de weidevogels op de Ruurhoeve. Met grote verrekijkers kunt u zelfs de nesten van dichtbij bekijken.

 

Programma 13 april 2014:

Vanaf 10.00 uur tot 17:00 uur:
Boerenerfstreekmarkt
Weidevogels spotten
Kinderboerderij
Boerderijwinkel geopend
Boerenterras geopend
Boerderij
kaasmakerij te bezichtigen

Rond 13:30 uur:
Gaan de staldeuren open en is er de Koeiendans !

Er is een stoepkrijt kleurwedstrijd waar de kinderen leuke prijsjes mee kunnen winnen. De volwassenen mogen een schatting gaan doen van het aantal (paas) eieren er in de pot zitten!

Entree: Gratis

Voor een sfeerimpressie kun je de filmpjes in de volgende links bekijken.
Koeiendans
Opendag met boerenerf streekmarkt 2011

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu